Website
Colleges
Silvia
Onkruid Beleeft
Onkruid Intens

Onkruid Beleeft

Het pad van: Jozef Rulof

Het pad van:

Jozef Rulof

(1898-1952)

Wie was Jozef Rulof? Hij was een Nederlandse schrijver, medium en schilder. Iemand die communiceerde met de geestelijke wereld en er, voor zijn tijd, erg open over was. Sterker nog: hij vond zichzelf het beste medium van de hele wereld. Kritisch kijkend naar Jozef Rulof kun je veel over deze man zeggen. Maar zijn boeken worden nog steeds herdrukt en verkocht in Nederland: mensen kunnen nog steeds connecties vinden met zijn visies en leer.Rulof omschreef zichzelf als hét instrument op aarde om in contact te komen met de geestelijke wereld. Hij had interessante standpunten. Zo ging hij ervan uit dat de geest en het lichaam van de mens met een soort onzichtbaar koord (fluïdekoord) met elkaar verbonden zijn. Gedachten gaan via dat koord van de geestenwereld naar onze hersenen, de hersenen fungeren als een doorgeefluik: niet als denkend mechanisme op zichzelf. Wanneer we sterven breekt het koord en worden we opnieuw geboren of leven verder als geest.

Rulof gelooft dan ook sterk in Karma en reïncarnatie. De oorzaak van lijden ligt wat hem betreft alleen aan de mens zelf. Rulof is fervent tegenstander van crematie, want overledenen die de crematie ondergaan zouden lijden en geestelijk verbranden, vooral als ze als mens afgestemd waren op de ‘sfeer van de duisternis’. Mensen die afgestemd zijn op de ‘sfeer van het licht’ zullen in mindere mate lijden wanneer ze gecremeerd worden. De mens evolueert volgens Rulof stap-voor-stap in verschillende toestanden. Beginnend bij dierlijkheid, dan grofstoffelijk, stoffelijk en uiteindelijk naar een volledig geestelijke toestand.

Zijn boeken hebben als centrale thema’s het leven, de dood, en het hiernamaals.  Naast een twintigtal boeken heeft hij een honderdtal spirituele schilderijen gemaakt. Dat het een bijzondere man was voor zijn publiek wel duidelijk: In minder dan anderhalf uur maakte hij tijdens een van zijn demonstraties een groot schilderij helemaal af. Tijdens een andere demonstratie draaide hij opeens het schilderij ondersteboven en ging gewoon weer verder, de verbazing liep hoog op bij het publiek.

Grootdenkers als Jozef Rulof krijgen aanhangers, maar ontkomen er niet aan om ook een portie kritiek op hun bord te krijgen. Zijn boeken worden soms gezien als propaganda en sommigen vinden enkele theorieën van Rulof racistisch zijn, zoals zijn visie dat het blanke ras het hoogst behaalde ‘graad’ is in de evolutie. Zo schrijft hij in het boek “De kosmologie van Jozef Rulof”over de Tweede Wereldoorlog en het karma van het Joodse volk: "De mannen of vrouwen die het meeste en diepste karma bezitten, worden thans als 'volk' geslagen. Hierdoor krijgt het joodse kind zo'n vreselijk pak slaag. Het kind van het joodse ras kan nu wel kwaad worden, maar dit is de heilige waarheid. Christus was het Die men op Golgotha aan het kruis sloeg en kan God dat goedvinden? Waardoor heeft Adolf zijn haat tegen het jodendom gekregen? Dacht je dat een mens uit zichzelf kon haten? Dat bestaat niet. Je krijgt niets in je bewustzijn dat er niet ingeslagen werd."

Maar ja: Jozef Rulof geloofde ook dat het voor een mens nooit mogelijk zou zijn om naar de maan te gaan met een raket, ook daar zijn we hem inmiddels wel erg in voorbij. 

Plaats reactie


Artikelen

Login