Website
Colleges
Silvia
Onkruid Beleeft
Onkruid Intens

Onkruid Beleeft

De Goudsbloem

De magie van:

De Goudsbloem 
(Calendula officinalis)

De goudsbloem is een bloem met een vrolijke, levenslustige uitstraling: je ziet gewoon aan alles dat-ie er zin in heeft. Hij zuivert lichaam en geest en zit vol levensmoed. Wat opmerkelijk is aan de goudbloem, is dat hij alleen opent voor echt zonlicht, bij sober weer blijft de bloem de hele dag gesloten. Zoals Shakespeare zegt in Een winteravondvertelling:“De Goudsbloem, die gelijk met de zon gaat slapen, staat ook samen met hem op, en weent.”


De geschiedenis van de Goudsbloem gaat terug tot de oude Egyptenaren, die de bloem al kende en cultiveerden. De bloem heeft verjongende eigenschappen en werkt goed tegen huidaandoeningen. In Europa werd de bloem gebruikt voor het kleuren van boter en kaas. Crèmes met deze bloem zijn goed tegen huidirritatie. Met zijn bloemkleur geel en rood, heeft de plant de gave tot het stimuleren van de lever en een positieve werking voor de bloedsomloop

Los van de magische en medicinale eigenschappen, is de plant een vrolijke aanwezige in de tuin. Bovendien een investering waar je jaren van kunt genieten. Hij geurt harsachtig en geeft bij sombere tijden nieuwe kracht. De plant heeft van zichzelf ook een grote levenslust en zaait zichzelf uit.

Praktische magie:

-         Een vaas met goudbloemen, geeft iedereen die aanwezig is  in de ruimte nieuwe levenskracht.

-         Slingers gemaakt van goudsbloemen aan de deur zorgen ervoor dat het kwaad niet kan binnenkomen

-         Leg een goudsbloem onder je bed, ze geven je voorspelende dromen

-         Als je goudbloemen toevoegt aan badwater tijdens het baden, zorgen ze er voor dat iedereen die je ontmoet je ziet met bewondering en je respecteert.

-         Een belangrijke juridische afspraak? Een goudsbloem in een zakje zorgt voor een knipoog van Vrouwe Justitia.


In het volgende nummer van Onkruid praten we over de taal van bloemen. Ben jij benieuwd naar wat de goudsbloem nog meer te vertellen heeft? Klik Hier en je krijgt het volgende nummer als eerste in huis!

 

Plaats reactie


Artikelen

Login