Website
Colleges
Silvia
Onkruid Beleeft
Onkruid Intens

Onkruid Beleeft

Bach bloesems

Wie een ziekte wil bestrijden moet niet de ziekte zelf aanpakken, maar de patiënt. Alle antibiotica werken volgens dit principe en het gebruik ervan is één van de hoekstenen van de westerse geneeskunde. Maar de Engelse Edward Bach (1886-1936) die hetzelfde beweert als basis voor zijn *Bloesemremedies* moet het nog steeds doen met een plekje als ‘alternatieve’ genezer. Toch zijn Bachs bloesemremedies en *rescue* inmiddels niet meer uit de apotheek en drogisterij weg te denken, ondanks het ontbreken van wetenschappelijke bewijzen of ondersteuning.

In de nieuwe Onkruid (222) vind je een korte kennismaking met deze bloesemremedies. Hieronder een paar links voor wie meer wil weten:

38 bloesems. Een compleet overzicht van alle bloesemremedies op de site van Janny Freijters.

Alles over Bach. De tekst van alle boeken die Edward Bach geschreven heeft. In het Engels.

Armstrong en Ernst. Wetenschappelijke studie naar de invloed van Bachbloesems op examenvrees. In het Engels. (samenvatting gratis, hele artikel betaald)

Walach, Rilling en Engelke. Wetenschappelijke studie naar de invloed van Bachbloesems op examenvrees. Oorspronkelijk Duits, Engelse vertaling. (samenvatting gratis, hele artikel betaald)

De tegenstanders. Artikel in Skepsis over de onbewezen werking van Bachbloesems

Plaats reactie


Artikelen

Login