Je hebt de keus, appreciëren of afsluiten

Gepubliceerd op 30 oktober 2024 om 13:34

De bekende Russische filosoof Gurdjeff voerde met zijn spirituele werkgroep een fenomenaal experiment uit. Zo op het eerste gezicht heel eenvoudig maar het had als je het begreep een enorme impact. Wat hij namelijk deed was dit; hij zette een mooie rode roos op tafel midden in de kring en zei tegen zijn mensen: Probeer eerst eens 10 minuten de roos mooi te vinden en te appreciëren en daarna ga je de roos 10 minuten lelijk en weerzinwekkend vinden. Let op wat er met je gebeurt!

 

 

Tekst: Searching Deer - Jan Prins

 

 

 

Voel wat er in je lichaam, met je gevoelens en ook met je zintuigen plaatsvindt. Dat is heel wat! Als we ergens weerstand tegen hebben sluiten we ons af. We trekken onze spieren aan, we sluiten onze gevoelens af, onze pupillen worden kleiner en zelfs onze DNA-spiraaltjes winden zich op in de cellen en laten zo minder licht binnen. We zijn het ons nauwelijks bewust, dat iets mooi vinden ons opent en energie geeft en als we iets lelijk vinden dan sluiten we ons af, verkrampen onze spieren, we sluiten ook ons hartchakra dat belangrijk is in de opbouw van onze aura alsmede de gevoelens die we hebben. We verhogen onze trilling bij de goede gevoelens en het zien van mooie dingen. En bij het waarnemen van lelijke dingen verlagen we onze trilling.

 

Ik heb dit alles zeer nauwlettend kunnen volgen bij anderen maar vooral ook bij mezelf. Het punt is echter dat wijzelf de keuze hebben of we iets willen waarderen, appreciëren en accepteren. Als ik geïrriteerd raak omdat ik mijn arm ’s morgens bij vertrek niet in de mouw van de jas kan krijgen, kan irritatie en weestand ervoor zorgen dat mijn trilling omlaaggaat en het mij de rest van de ochtend of dag meer moeite kost om mijn hart te openen en ergens van te genieten. Soms is het best werkzaam om iets meer geduld te hebben en te accepteren, bijvoorbeeld dat het even wat langer duurt. Dat levert later heel veel meer op. Richt je zelf dus op dankbaarheid en appreciatie.

 

Neem bijvoorbeeld de herfst. Je zou je kunnen irriteren aan het seizoen of de schoonheid ervan kunnen zien.Genieten van de verkleurende bomen. De prachtige rode tot oranje-gele bladeren. Ik was even in Duitsland. Daar houdt men zogenaamde ‘tintentochten’. Ja, ja onze naaste buren houden ‘serieus’ van de schoonheid van de herfst. Op dezelfde wijze gaan ze ook niet voorbij aan bijvoorbeeld klassieke muziek. Dat heb ik als barokmusicus zittend in een ensemble heel duidelijk ervaren.

 

Ik houd vanuit mijn auto mijn eigen ‘tintentocht’ door de natuur. Als ik dan door mooie landschappen en bossen rijd en geniet, dan is het net alsof er mooie muziek gaat klinken.

 

Alles gaat open en ik word met een hoge trilling gevoed.

 

Searching Deer

 

Volg Searching Deer Jan Prins via facebook KLIK HIER of bezoek de website searchingdeer.nl

 

Over Searching Deer Jan Prins

Searching Deer is een Nederlandse sjamaan. Hij woont in Groningen. Hij is door verschillende sjamanen geïnitieerd waaronder de Hongaarse Joska Soos, maraboe Mohammed Bath uit Afrika en de Doekoen van Mengwi op Bali. Verder kreeg hij onderricht aan verschillende esoterische scholen zoals die van de Rozenkruisers, Gurdjieff en de Arkanaschool. Rimpoche Tarthan Tulku, Rimpoche Pal den Pavo en Mantak Chia waren zijn leraren. Searching Deer wordt gezien als een der weinige echte Nederlandse sjamanen.

Zijn specialisatie ligt op het gebied van klank, droomuitleg, intuïtief inzicht in de aard van een probleem, therapie en rituelen. Veel mensen merken de werking van een speciale energie tijdens workshops en ceremonieën.

Hij ontving tijdens trancereizen nieuwe sjamanistische leringen in de vorm van onder andere rituelen. Hij is landelijk bekend geworden doordat enkele hiervan op televisie getoond zijn, zoals een Medicijnwielritueel in "De Stoel" van Rik Felderhof. Hij schreef een door trancereizen geïnspireerd boek de "Sjamanistische Leringen van de Meester M., een handleiding voor de westerse mens deel I", het in 2014 uitgebrachte boek "Het Kosmisch Web en de Sjamaan" en gaf sjamanistische en klassieke cd's uit.

 

Afbeelding: Zelfportret van en door Jan Prins

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.